01 Μαΐου 2022

πρωτομαγιά 1998 στο εξοχικό του Γιώργου του Αδαμίδη (in memoriam)

διάρκεια : 56 λεπτά
μόνο με wi-fi
 
 

Πρωτομαγιά 1998
Κανονίσαμε να πάμε με όλο το χορευτικό ΑΡΓΩ - ΣΕΡΡΑ στο εξοχικό του Γιώργου του Αδαμίδη, κάπου στον Ασπρόπυργο. Στην παρέα μας οι Αλέξης Παρχαρίδης, Πόλιος Παπαγιαννίδης, νταούλι ο Γιάννης Εφραιμίδης & Παναγιώτης Τοπαλίδης. Επίσης κάποιες κυρίες από την Ισπανία. Αυτές μάλλον ήταν που φιλοξένησαν το χορευτικό στο Μπιλμπάο, Σαν Σεμπάστιαν κλπ. Σχηματίσθηκε το κονβόϋ και ξεκινήσαμε. Τα υπόλοιπα στο βίντεο του οποίου η διάρκεια είναι αρκετά μεγάλη, 56 λεπτά. Στο βίντεο εμφανίζεται σε μερικά σημεία και ο συγχωρεμένος ο Ζώρας ο Μελισσανίδης. Δείτε το όλο. Είναι ένας ύμνος στην φιλία, την συλλογικότητα, την άνοιξη και τον Πόντο.
 
Δεν θυμάμαι καλλίτερη πρωτομαγιά από αυτή στον εξοχικό του Γιώργου και της Ελένης.

in memoriam Γιώργου Αδαμίδη και Πόλιου Παπαγιαννίδη

30.4.2015
Πολυχρόνης Κοϊμτσίδης
πρώτη δημοσίευση στις 30.4.2015 

4 σχόλια:

ΙΟΡΔΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ. είπε...

ΑΞΕΧΑΣΤΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ.

despi είπε...

Ένα χρόνο μετά σας γνώρισα όλους...έτσι ακριβώς...σαν μια μεγάλη οικογένεια... σαν μια μεγάλη παρέα...αυτός ο συλλογος δεν ηταν ποτέ ένα συμβατικό χορευτικό. Κι ανοίξατε την αγκαλιά σας και με κάνατε μέλος αυτής της οικογένειας... Και μοιραστηκα μαζι σας πολύ ομορφες στιγμες. Και μέσα από αυτή την οικογένεια γνωρισα άλλη μια οικογενεια, στην Παμπλονα στην Ισπανία. Χρόνη, να εισαι καλά!!! Αυτο το βιντεο ειναι ένας θησαυρος... το ειδα όλο με μια δοση μελαγχολιας και ενα χαμογελο στα χειλη...μακαρι να ειχα και λίγο τσιπουράκι...μερικοί άνθρωποι ακόμη κι από εκεί πάνω, δεν έχουν φύγει ποτέ από εδώ, ούτε από το μυαλό μας, ούτε από την καρδιά μας...πάντα με ένα ποτηρακι τσιπουρο θα πιάνονται στο τελος του κύκλου και θα χορευουν... Γεια σου θειο Γιωρίκα! Γεια σου Luisa!

Terra Pontus είπε...

Η Yolanda de la Rúa έγραψε στο fb
Ευχαριστώ για εκείνες στιγμές που περάσαμε, τόσο όμορφες.

Fengari είπε...

Δεν έχω λόγια να εκφραστώ αυτό που νιώθω μετά να δω αυτό το βίντεο.
Είμαι η Sorne, η βαςκο-Ποντια, και ήμουν εκείνη την ημέρα μαζί σας, και για πάντα σας έχω στην καρδιά μου διότι ειναι αξέχαστες στιγμές.

Αυτό που έκανες ειναι πανέμορφο, και είμαι σίγουρη ότι ο Γιοργως θα νιοςει περήφανος
Ευχαριστώ παρά, παρα πολυ.
Πολλά φιλιά
Sorne