01 Δεκεμβρίου 2019

τον καθηγητή Κώστα Φωτιάδη, τιμά η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης (13.1.2019)

από την σελίδα της εφημερίδας ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ εδώ
 

➤ Τον ομότιμο καθηγητή νεότερης ιστορίας του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Κώστα Φωτιάδη, τιμά σε ειδική εκδήλωση, η Εύξεινος Λέσχη Θεσσαλονίκης, για την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό και ιδιαίτερα στο μεγάλο θέμα της ανάδειξης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας, ένα θέμα που αφιέρωσε την ίδια του τη ζωή και την επιστημονική του δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Θεσσαλονίκης, την οποία εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου, υπογράφεται από τον πρόεδρο Παναγιώτη Ε. Ακριτίδη και τον γενικό γραμματέα Μιχάλη Ε. Καραβέλα, θα πραγματοποιηθεί «στις 10 Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:30 π.μ., εκδήλωση προς τιμήν του κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη, Καθηγητή Νεοελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για την προσφορά του στον Ποντιακό Ελληνισμό και ιδιαίτερα στο μεγάλο θέμα της ανάδειξης και αναγνώρισης της Γενοκτονίας».


Ο Κώστας Φωτιάδης γεννήθηκε στο Άνω Ζερβοχώρι της Νάουσας το 1948, από γονείς πρόσφυγες. Το ακαδημαϊκό έτος 1966 - 1967 πέρασε με υποτροφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο Πανεπιστήμιο του Tubingen σπούδασε επί δέκα συνολικά εξάμηνα ιστορία, επί οκτώ εξάμηνα Empirische Kulturwissenschaft - εμπειρική και σύγχρονη λαογραφία, κοντά στο διακεκριμένο καθηγητή και ιδρυτή του τμήματος κ. H. Bausinger και για ένα εξάμηνο πολιτικές επιστήμες. Το Δεκέμβριο του 1989 εκλέχτηκε στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. λέκτορας της ιστορίας του ελληνισμού της Ανατολής από τον 15ο αιώνα και εξής.

➤➤➤ δείτε όλο το άρθρο στον σύνδεσμο που δίνουμε στην αρχή της ανάρτησης
η σελίδα μας μέχρι τώρα έχει 7 αναρτήσεις με θέματα - άρθρα του Κ. Φωτιάδη, ετικέτα Κ. Φωτιάδης εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: